lindabergh

Coctail-runda och massa mer

Kategori: London

Hej där hemma! Hoppas ni mår bra :)

I måndags kväll så skulle vi som sagt ut på pubrunda (coctail-runda) med Kiwi-Dave, Jess (en av ägarna följde också med) och vi lärde henne lite svenska ord haha. Vi började på Roxy och drog sen vidare till ett par andra ställen och avslutade i baren på hostelet! Riktigt kul kväll, med massa goa drinkar och kul människor :) Och kul att se mer av London by night!

I skolan ( i baren) så har vi den här veckan lärt oss att göra free-pouring (att räkna medans man häller typ), och börjat öva på att hälla på lite olika coola sätt (ser inte så coolt ut än, för fan vad svårt det är) så har spillt x antal liter vatten denna veckan;), vodkaprovning (25 sorter) + vodkans historia, smaker och balanser mellan surt och sött för att kunna förstå drinkars uppbyggnad, vad som passar ihop och kunna förändra dem osv. och så lite olika drinkar såklart.

Gällande sight-seeing så har Picadilly Circus fått ett besök även London Eye (vi åkte inte dock), Big Ben osv. Vi har även hunnit med att kolla på fotbollsmatchen (tisdags var det va?) på en svensk pub, matchen var väl inte mkt att hurra för men vi hade rätt kul ändå.

Vi bor längs en trafikerad gata så det är sjukt mkt oljud på nätterna så jag har haft väldigt svårt att sova... Öronproppar får nog införskaffas snart!

Lägger upp lite bilder också :)

Puss



Big Ben



London Eye



Kolla match!



Liten del av Picadilly Circus



Anton längst bort. Robert och Jess.



25 vodkasorter!



Roberts "mat" makaroner + ketchup. Namnam! ;)

Barskola

Kategori: Allmänt

Hejhej där hemma!

Igår bytte jag hostel till Dover Castle där jag kommer bo resten av tiden här. Fick vänta ett par timmar innan ngn annan dök upp så jag hängde på Starbucks :)

Sen träffade jag Robin, som också hade väntat typ halva dagen vi fick checka in. Drog och kollade in Roxy Bar, där vi ska gå kursen och gick sen en sväng längs Themsen (stavning?) var underbart väder! Sen träffade vi upp Robert och Christoffer (som numer heter Lillen och Skåne) som hade anlänt och vi 4 drog på Roxy Bar igen efter lite käk och vila. Eftersom det var första dagen var ALLT gratis. Vi provade en hel del olika drinkar om man säger så! När det stängde vid elva så sprang vi över gatan in på en Kareoke bar och ABBA, Roxette, Billy Idol och Lady GaGa avverkades. Vet inte vem utav oss som sjöng sämst;). Sen så började vi dra vidare men hittade inget direkt så det blev hem och sova ist. Då träffade vi den sista killen som anlänt sent : Anton. Så det är alltså 4 grabbar och jag. Alla känns sjukt shysta och med tanke på alla asgarv igår så kommer månaden bli toppen!

Idag så försov vi oss för frukost så Starbucks låg nära och bra! Sen drog vi till Roxy för första dagen på utbildningen. Idag hade vi mest introduktion, fick kolla på allt och fick material och fick smaka på massa (man ska smaka allt så man vet vad man ska blanda och så) och blanda en drink och göra en shot med några ingredienser som gavs. Med blandade resultat. Men det ska nog bli bra det här.

Nu vilar vi lite innan vi ska käka och sen möta upp Kiwi-Dave som är en av lärarna.. han ska tydligen ta med oss på pubrunda och lära känna oss mer. Kommer nog bli en galen månad...



Tower Bridge



MAMMA MIA!



Hemgång, hoppbild. Men ingen av grabbarna vet vad 1,2,3 är eftersom en ska hoppa,en är i luften och en landar.. suck.. hahaha!



Våra första drinkar! Alla är egna påhitt;) Min är den gröna! Med bl.a. äpplejuice, lime, vodka och melonlikör.. blev riktigt gott faktiskt :)



Vet inte varför den är på sidan, roterade de.. Aja skitsamma! Jag gör en "Sex on the Beach" iaf!


Nu ska jag snart skypa med Anders! Hoppas att det funkar någorlunda!

Puss

Kravaller

Kategori: Allmänt

Hejhej där hemma!

Är helt slut efter en lååång dag. Klockan ringde 03.45 imorse, vet inte vem som var tröttast. Jag , Anders eller mamma haha. Men iväg kom jag iaf! Allt gick bara bra, lite krångligt att hitta till mitt hostel bara. Hade så mkt att släpa på så det var en lättnad att komma fram.

Efter lite snabbt fix så bar det ner på stan, det bästa sättet att lära sig att hitta är att gå vilse så jag gick bara helt random lite överallt och utan att jag fattar hur så kom jag tillbaka tills dit jag började :P
Oxford Street fick såklart ett besök, hör och häpna så köpte jag inget eller provade inte ens något. Var så sinnessjukt mycket folk. Men det var också demonstrationer/kravaller längs hela gatan. Det flög saker, kastades färg på byggnader, folk tände eld på saker och det var sånt sjukt jävla kaos. Polisbilar/ambulanser körde överallt, polishelikoptrarna flög runt ovanför. När ca 50 st poliser i springer i kravallmundering och demonstranterna möter dem och man står i mitten. Då är man inte så jävla kaxig. Pga detta så går det inga bussar och ingen tunnelbana. Så jag fick gå hem, det tog typ 2 timmar.. Gick runt från 12-17.30 med undantag för en liten matpause så någon kommer sova gott i natt:P. Fick en spännande start på vistelsen här iaf!

Bjuder på lite bilder från kaoset:









Klicka på bilderna så blir dem större..hoppas jag.. :)

Nu ska jag göra lite mat, läs nudlar.

Puss

London Calling

Kategori: Allmänt


Här kommer jag skriva om mina påhitt i London under en månad, sen får vi se om bloggandet fortsätter hihi.

Om ni inte känner mig så är jag en glad tjej som har svårt för att vara tyst och att sitta still, älskar att ha många bollar i luften. När jag inte jobbar så är jag med mina härliga vänner, med min fina pojkvän eller på gymmet... Sen gillar jag väl som de flesta andra: musik, foto, shopping, resor osv.

Finns inte tid till designfix nu, om någon känner sig hightech så kan ni gärna hjälpa till ;)

Puss